Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с палене на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с палене на 156

Значи много странен проблем се появи при мен
    качвам се аз в колата врътвам ключа и се чува едно цък цък и не пали, аз си викам отишал е стартера и дръпнаха ме запалих всичко точно вече съм решил стартера е, обаче гася колата натискам алармата то няма ток да се заключат вратите, решавам сигурно няма ток и за това не пали, това всичко се случва на морето, по принуда ме дръпнаха запалих и се прибрах от мроето и съм с нагласата, че акумулаторът ще се е заредил за около 3 часа път. Прибирам се пак няма ток и вече звъка не е цък цък, ами аха да запали, завърта, но пак не пали.
    Та вече се чудя стартер ли ще е, акумулатор или динамото няма да върти и акумулаторът да не се зарежда, кажете какво ви е мнението

Другото преди си имах регистрация всичко точно mi6onski ми беше юзера сега не мога да вляза с него гледам из форума си ми има мненията юзера си е тук, но не мога да вляза със старата си парало и ник и това някой да помогне как да го оправиме..

Надявам се да помогнете, макар и обясненията ми да не са много добри

P.S. преди да се включи колата свети и ABS, но щом запали изгасва
    Last edited by mihail4o; d.m.y г., 11:17.

Изглежда, че в акумулатора ти няма ток, но дали е заминал той или алтернатора ти не зарежда, няма как да ти кажем по жицата. Закарай я на сервиз и ще ти кажат. Не карай повече така, защото слабият ток може да доведе до по-сериозен проблем. Моят акумулатор, когато се скапа почнаха да светят лампи... стана като колдна елха. ВДЦ-то отказа, а еку-то на ГИ си забрави настройките и тва доведе до грешка и ае пак в бокса.
    2014: Deutschland über alles

Comment

пробвах с акумулатора на един колега, колата веднага си запали всичко 6.
      Явно акумулаторът ми си е заминал и сега вече въпросът ми е какъв акумулатор ще ме посъветвате да взема ..

Comment

Провери клемите на акумулатора, както и на кабелите- "+" и "-".Аз имах подобен проблем като твоя.Оказа се, 4е от хлабава връзка - не помня на плюс-а или минуса беше.Самия пръстен обхващащ клемата на акумулатора не може6е да се затегне повече.Една пластинка ми свърши чудесна работа и ми реши проблема.Надявам се, че и при теб е така лесно разрешим.
        Успех!

Comment

Здрасти колега,по всяка верятност ти е заминал акумолатора защото както ти казваш си бил на морето,а от там до Стара Загора са близо 200 км. и във никакъв случай не можеш да се бребереш при разреден акумолатар и неработещо динамо.Моят савет е сменяй бързо акумолатора за да не пре*****ш електрониката.
          Alfa Mito 1.4
          156 2.0 155 ex
          156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Здравейте колега
            На предишната ми кола така се прецака акумулатора, отведнъж. Оказа се, че се прекъснала вътрешна връзка между клетките... нямаше оправяне и изгорях тогава със 100 лв... сега обаче работата е по сериозна Бош-Силвър... къде 200 лв, ако не са станали и по-скъпи
            На мен също ми предстои смяна за зимата и ще ми е интересно да чуя няколко мнения за акумулатори.
            Have A Nice Day
            o/_______\o
            (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
            []=о===о=[]

Comment

Преди да си купиш нов акумулатор, разбери къде отива тока. Майка ми така се хвърли веднага на нов акумулатор и замина за 1 седмица.
              Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
              Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
              Alfa Romeo 90 2.0 '87
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mihail4o Покажи съобщение
                какъв акумулатор ще ме посъветвате да взема ..
                AcDelko 64Ah 200лв. 3г. гаранция,без никаква потдръжка
                Alfa Romeo 1.9 150 159JTDm

Comment

В събота ми се случи същото. Купих спешно бошче 63 ампер часа за 180 лв от практикер. Поставих го след голяма борба с една клеясала гайка поставена по италиански на труднодостъпно място и сега ще ходя само за заверка за да ми важи гаранцията и да се види дали не бяга тока отнякъде.
                  "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                  К.М.

Comment

аз взех една машинка за зареждане от един приятел и той каза, като се зареди почват да излизат балончета в процепите, но забелязах че в едната нищо не ставаше, а в другите всичко точно
                    100% ми е заминал акумулатора, за сега виждам две предложения, кажете още някое и да вземам един, че не мога да гледам колата извън движение

Comment

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                      Здравейте колега
                      На предишната ми кола така се прецака акумулатора, отведнъж. Оказа се, че се прекъснала вътрешна връзка между клетките... нямаше оправяне и изгорях тогава със 100 лв... сега обаче работата е по сериозна Бош-Силвър... къде 200 лв, ако не са станали и по-скъпи
                      На мен също ми предстои смяна за зимата и ще ми е интересно да чуя няколко мнения за акумулатори.
                      Аз също трябва да сменям акумулатор и пообиколих два-три магазина. Гледах различни марки на различни цени с еднаква гаранция. Така че, за мен няма голямо значение каква марка ще е при положение, че повечето са с две години гаранция.
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                      Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                      Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                      Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Оооооооо много се лъжеш приятелю. Недей да купуваш каквато и да е марка. Аз си купих един такъв преди няколко години помня и умря за един месец. Купувай наложили се марки. Недей да правиш компромиси с акумулатора, за да не си късаш нервите после.
                        К.М.

Comment

абе това наложили се марки е много широко понятия, кажи кои са хубави

Comment

Аз едва ли съм голям капацитет по акумулаторите, но бошчетата и вартата са определено добри и НАЛОЖИЛИ се марки.
                            К.М.

Comment

Аз 4 години сурках един акумулатор с марка BANNER не го знам какъв е, с нея го взех, не съм го барнал за 4 години, яко въртене е имало на 2-3 пъти, никакво сваляне за зареждане, като я продадох го сложих на майка на пунтото, и още си служи вярно и безотказно......ако някога закупувам такова нещо - Банер ще е.....
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X